1. GenderEx Uluslararası Araştırmada Mükemmellik Konferansı’nın Makaleleri Bir Kitapta Toplandı

6 Mart 2023

Avrupa Birliği Ufuk 2020 kapsamında fonlanan ve üç yıllık bir proje olan GenderEx – Gender for Excellence in Research bünyesinde gerçekleştirilen 1. Uluslararası Araştırmada Mükemmellik Konferansı’nda sunulan makalelerin bir araya getirildiği kitap çıktı.

Kitabı incelemek için tıklayınız.

Türkiye’den yürütücü olarak Kadir Has Üniversitesi, İtalya’dan Genova Üniversitesi, İsveç’ten Lund Üniversitesi ve İrlanda’dan Dublin Teknik Üniversitesi’nin ortaklıklarında gerçekleştirilen bu proje akademik araştırmanın her alanında ve aşamasında cinsiyet ve toplumsal cinsiyet mevhumlarının dahil edilmesinin network oluşturma, bilgi değiş tokuşu ve en iyi pratiklerin uygulanması açısından önemine dikkat çekmeyi amaçlıyor.

18-19 Haziran 2022 tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 1. Uluslararası Araştırmada Mükemmellik Konferansı’nda sunulan makaleler ve özetler bireylerin kendi araştırma alanlarına toplumsal cinsiyet perspektifini nasıl dahil ettiklerine dair bize geniş bir inceleme olanağı sunuyor. Bazı yazarlar için bu yolculuk Ekim 2021’de yine proje bünyesinde gerçekleştirilen Toplumsal Cinsiyet Okulu ile başlayıp konferansa kadar uzanan bir süreci de kapsıyor.

Kadir Has Üniversitesi’nden kitapta makalesi yer alan isimler:

• Deniz Altuntaş
  • İlyas Deniz Çınar
  • Sare Nur Avcı
  • İlkay Baliç
  • Salih Bıçakcı & Ayhan Gücüyener Evren
  • İnci Bilgin
  • Sezgin Karcan Kaya
  • Gonca Şahin
  • Cemile Nihan Turhan

Makale koleksiyonunun ikinci kitabı, bu sene 7-8 Ekim 2023 tarihinde yine İstanbul’da gerçekleşecek ikinci konferans ile devam edecek.

Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.